Melisa, yetiştirilmesi kolay bir şifalı bitkidir. Bu bitkiden melisa şurubu yapılabilir, ardından maden suyuyla karıştırılarak ferahlatıcı bir içecek olarak içilebilir.
Melisa bitkisinin sakinleştirici bir etkisi vardır.
Çocukların kendi yaşam deneyimlerini zaman kavramıyla ilişkilendirmelerine yardımcı olun. “Zamanı ölçme yöntemlerinin sizin yaşamınıza etkisi nedir?”
Felsefi düşünceler daha soyut olabilir, bu yüzden çeşitli görseller veya işitsel araçlar kullanarak çocukların kavramları daha somut bir şekilde anlamalarına yardımcı olabilirsiniz.
Çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirmeyi, ince motor becerilerini desteklemeyi ve renkleri tanımalarına yardımcı olmayı hedefler. Boyama, çocuğunuzun el-göz koordinasyonunu güçlendirmesine yardımcı olur. Boyama yaparken küçük kas gruplarını çalıştırır ve kalem tutma becerisini geliştirir.
Eğitmen doğada, çevresinde 3 ayrı nesne toplar. Nesneleri bir tahtanın üzerine koyar ve üzerini bir bezle örter. Çocukları çağırır, onlarla bir daire oluşturur. Nesnelerin üzerini açar ve çocuklara nesneleri akıllarında tutmasını ister. Sonra çocuklara 5 dakika zaman tanır ve aynı nesneleri ormanda arayıp bulmalarını ister.
Uzun çok uzun zamandır Toprak altında soğan uyur.
Çocuklar sınıfın çeşitli köşelerine dağılırlar ve çömelip büzülerek uyurlar.
Aniden güneşin ışınlarını hisseder!
Uyanmalıyım! Zamanı geldi der!
Bir çocuk başında sarı şifon bezle çocuklar arasında bir başka lale soğanı olan çocuğa hafifçe çarpar.
Kavanozların veya şişelerin kapaklarını açın. Kapakları üst kısımlarıyla birbirine yapıştırın.
2: Yapıştırıcı kuruduktan sonra, kapağın altına bir parça kalın karton koyun ve metal kapaktan bir çivi ve çekiçle ortasından bir delik açın.
3: Kumu tekrar eleyin ve ardından kavanoz veya şişelerden birine doldurun.
Çocuklarla birlikte yukarıda verilen örneklerden zaman makinalarını yaptıktan sonra onlarla zaman yolculuğuna çıkabilir, bu sorulara cevap arayabilirsiniz. Bu aktivitede önemli olan: zaman makinası yapmak değil, zaman makinasını çocuklarla yukarıda ki sorulara cevap bulmak için ortamı için kullanmaktır.
Çevremizdeki her şey değişiyor: Bugün deneyimlediğimiz şey yarın geçmişte kalacak. Biz, kendimiz, çevremiz, doğa, her şey görünmez bir zaman ekseninde ilerler ve asla geri dönmez. Ancak zaman nedir? Her yerde var ve onu duyamayız, göremeyiz, koklayamayız ya da tadamayız. Çocuklar gelişimlerinin belli bir evresinden sonra zamanın farkına varırlar. Yavaş yavaş kendi dünyaları için bir zaman ritmi geliştirmeye başlarlar
Çocuklarla birlikte yumurtanın ve patatesin farklı sürelerde pişirildiğinde nasıl değiştiğini gözlemleyin.
Örneğin yumurta, saat ayarlanarak veya akıllı telefonun zaman ölçümü kullanılarak, pişme tercihine göre 3 dakikada veya 10 dakika haşlanır.
Dinozorlar hakkında genel bilgi
Şimdiye kadar 300’den fazla farklı dinozor türü bulundu.
Dinozorlar 180 milyon yıl önce dünyada yaşadılar ve sonra soyları tükendi. Bu sürüngenlerin sonuncusu yaklaşık 65 milyon yıl önce yok oldu.