Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
16 Kasım

Kestane Yapraklarından Komik Arkadaşlar

Çocuklar, öğretmenleriyle birlikte bir doğa yürüyüşüne çıkarak kestane ağacından yapraklar toplar. (Eğer yürüyüş mümkün değilse, öğretmen önceden yaprakları temin edebilir.)

Kreşte her çocuk, kestane yaprağını masanın üstüne yaprak sapı çocuğun önünde olacak şekilde yerleştirir. Yaprak sapı, figürün gövdesinin alt kısmını temsil edecek.

17 Ekim

Sıcak Bilek Isıtıcıları

Çocuklara örgü oyuncaklarını ve yünleri gösterin, bu malzemeleri kullanarak soğuk günlerde bileklerini sıcak tutacak bir şey yapacaklarını anlatın.
Örgü oyuncağını kullanarak nasıl yün tüpü yapılacağını gösterin. Çocuklar yaklaşık 50 cm uzunluğunda bir örgü tüpü yapacaklar.

24 Eylül

Kendimi Keşfediyorum

Her çocuk, kartonun üzerine istediği pozisyonda uzanır. Bir diğer çocuk, onun vücut hatlarını çizer. Çizilen vücut hatları dikkatlice kesilir. (Bu aşamada öğretmenlerin yardımı gerekebilir.)Çocuklar, kendilerini simgeleyecek şekilde kartondaki figürleri boyar ve giydirir.

10 Ağustos

Bağlarımızı Güçlendiren Yün Ağı

Hazırladığınız büyük yün topunu elinize alın, kendinizi isminizle tanıtın ve yünün başlangıcını kendi çadır kazığınıza bağlayın. Kazığı çimlere sıkıca saplayın.
Ardından, topu karşınızdaki çocuğa doğru yuvarlayın. Bu çocuktan da kendisini ismiyle tanıtmasını isteyin. Çocuk yünü kendi çadır kazığına sarar ve kazığı çimlere saplar.

25 Temmuz

Keçeden Kalem Başlıkları

Keçe sadece inanılmaz derecede çok eğlenceli olmakla kalmıyor, aynı zamanda çocukların yünü okşarken, yumuşatırken ve bastırırken ince motor becerilerinin yanı sıra konsantrasyonlarını ve algılarını da geliştiriyor. Çocukların elleri, okulun ilk günlerinde çocuklara bizzat eşlik eden bireysel kalem başlıkları oluşturur.

25 Temmuz

Büyülü Karahindiba Deneyi

Çocuklara, karahindibaların önce sarıçiçek olduğunu ve sonrasında beyaz pamuk toplarına dönüştüğünü gösterin. Bu aşamalara dair resimler gösterebilirsiniz.
Çocuklara karahindiba çiçeklerinin açılmasını engelleyerek daha uzun süre dayanabileceklerini ve bu şekilde bir peri yaratabileceklerini anlatın.

25 Temmuz

Akıllı Kalem Kapakları

Çocuklar yünden az miktarda yün kopararak kalemlerinin etrafına sararlar. Başlangıçta kalemin yarısı yünle kaplanabilir ve sonunda daha sonraki saç modeli için kalemin ucundan çıkıntı yapabilir.
Çocuklar yünü sabunlu suyla nemlendirip nazikçe işlerler. Dairesel ve okşama hareketleri yaparak yüne istenilen şekli verirler. Gerekirse ek yün eklerler.

06 Mayıs

Ahtapotlar Canlanıyor

Çocuklar her zaman 6 yün ipliği sayar, bunlar da 3 ipliğe bölünür ve birbirleriyle iç içe geçer. Örgünün sonunda çocuklar, ipliklerin tekrar bükülmemesi için etrafına bir parça ip bağlarlar. Aynısı diğer yün iplikler için de geçerlidir. Bu sayede ahtapot başının altında 6 adet ahtapot kolu oluşturulur.

17 Nisan

Kestane Nazar Boncuğu

Yün bir çöp şişe bağlanır. Yün bir şişten diğerine sarılır.
Renkler:
Çocuklar sevdikleri renkleri kullanabilirler. Tek veya çok renkli olabilir.
Dekorasyon
“Nazar boncuğu” bir dala, odanın, sınıfın duvarına vb. yerlere takılabilir.

17 Nisan

Kestane Tanışma Oyunları

Bir çocuk yün yumağını elinde tutar. İsmini söyler ve yün yumağını yanında oturan çocuğa uzatır.
Çocuk, ismini söyler, ipliği tutar ve yumağı yanındaki çocuğa uzatır ancak ipin ucu ilk çocukta kalır.
Oyun bu şekilde devam eder. Yün yumağı yeniden ilk çocuğa vardığında, çocukları bir biri ile bağlayan, ellerindeki yün ipliği olacaktır. Çocuklar ayağa kalkarlar, yeniden yerlerine varana kadar bir defa daireyi dolaşırlar.