Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
17 Ekim

Komik Yaprak Adamlar

Yaprağın sapı aşağı doğru bakacak şekilde yerleştirildiğinde, yaprağın sapı “boyun” gibi görünebilir. Çocuklar, yapraklarına yüz ekleyerek komik yaprak adamlar yaparlar. Bu yaprak adamları yapışkan bant kullanarak pencerelere yapıştırırlar. Işık pencereden içeri vurduğunda, yaprak adamlar daha da ilginç ve eğlenceli hale gelir.

17 Ekim

Kendi Sonbahar Rüzgârım

Sonbahar” temalı resimleri yazdırın ve kesin. İsterseniz laminatörle lamine ederek dayanıklı hale getirebilirsiniz. Çocuklarla birlikte gazeteleri yırtın ve buruşturun. Bu, onların el becerilerini geliştirecek ve eğlenceli bir aktivite olacaktır. Dışarıda sonbahar yaprakları toplayın

17 Ekim

Hışırdayan Yapraklar

Çocuklarla birlikte açık veya kapalı bir alanda daire olun. Her çocuğun elinde büyük, iyi kurutulmuş bir yaprak olsun. Çocuklara çok sessiz olmalarını söyleyin. Bu, diğer çocukların sesleri duyabilmesi için önemlidir. Yaprağı elinize alın ve elinizi hızla havada sallayın. (Bu hareket, rüzgârda yaprakların hışırdamasını taklit eder.)Yaprağı sapından tutun ve ağzınızın önünde tutarak üzerine nazikçe üfleyin.

17 Ekim

Ellerimizle Sonbaharı Yakalıyoruz

Çocuklar, parmak boyalarından istedikleri rengi seçerler. Her çocuğun avuç içini seçtikleri renge boyayın. Çocukları pencereye götürün ve pencereye ellerini basmalarını sağlayın. Böylece sonbahar yaprakları şeklinde el izleri oluşacaktır. Sonrasında, çocukların ellerini dikkatlice yıkayın ve havluyla kurulayın.

25 Eylül

Sonbahar Yaprakları

Çocukları bahçeye çıkarın ve yaprakları keşfetmeleri için serbest bırakın. Yaprakları havaya atarak, çocukların yavaşça üzerine düşmelerini sağlayın. Çocuklar bu durumda sevinçle çığlık atar ve sizin yaptığınızı taklit ederler.
Çocuklara sepet ve kova verin. Çocuklar yaprakları bu sepet ve kovalara toplasınlar. Topladıkları yaprakları bir yığın yapın. Yığının içine 3 kum aracını veya kalıbını saklayın.

24 Eylül

Ormanda Hayal Yolculuğu

Metni yavaşça okumaya başlayın. Çocuklar isterseniz gözlerinizi kapatabilirsiniz. Çocukların anlatılan durumu net bir şekilde hayal edebilmeleri için paragraflar arasında küçük, kısa aralar verin.
Biraz daha uzun mola vermek istediğiniz noktalarda müziğin sesini biraz açın. Konuşmaya devam edin ancak önce sesi tekrar kısın. Öğretmen Hayal Yolculuğu Metni okumaya başlar:

11 Eylül

Doğa Hazineleri

Çocukları doğada serbestçe dolaşmaları ve ilginç buldukları doğal nesneleri toplamaları için teşvik edin. Yapraklar, taşlar, dallar, çiçekler, kozalaklar gibi doğal malzemelerden oluşan nesneleri toplamalarını sağlayın. Bu esnada, onların gözlem yeteneklerini harekete geçirmek için açık uçlu sorular sorun:

25 Temmuz

Herbaryum Yapımı

Çocuk, yaklaşık 20 yaprak seçer ve sizin yardımınızla bu yaprakları kalın bir kitabın iki sayfası arasına yerleştirir. Yaprakların en az 10 gün orada kurumasını bekleyin. Alternatif olarak, önceden kurutulmuş yapraklardan 20 tane seçebilir.
Şeffaf filmin yapışkan tarafındaki koruyucu filmi çıkarın. Çocuk, kendi fikirlerine göre yaprakları filmin yapışkan tarafına yapıştırır.

16 Nisan

Ekoloji ve Ekosistemler

Türkiye yüzölçümünün yaklaşık %27’si ormanlarla kaplı bir ülkedir.  Bu ormanlar, biyolojik çeşitlilik açısından zengindir. Ülkemizde 5 çam, 4 Göknar, 2 kayın, 2 fındık, 3 karaağaç, 2 gürgen, 3 dişbudak, 20 dolayında meşe, 10 akçaağaç, 4 huş türü, ayrıca çok sayıda alt tür ve çeşit doğal olarak yetişir.

21 Mart

Su neden yapışır?

Sağ çorap bir kova suya batırılır, çıkartıldıktan sonra sıkılır, sol çorap kuru kalır. Çocuklarla bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Bir iki takım oluşturun ve Herkes yalınayak olmalıdır. İlk takım kuru çorabı, ikinci takım ıslak olanı aynı anda giyer. Kim daha hızlı giyer? Daha sonra değiştirilir ve ilk takım eksik ıslak çorabı, ikinci takım kuru olanı giymek zorundadır. Çıkan sonuç sonrası çocuklarla sohbet edin. Arada ki farkı sorun.