Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
14 Kasım

Salyangoz Akvaryumu

Farklı malzemeleri bulmak için grup olarak yürüyüşe çıkın veya birlikte bahçeye gidin. Çubuklar, kum ve çimenler toplayın. Eğer bir salyangoz bulursanız, harika olur. Sabah saatlerinde bahçeye çıkmak, salyangoz bulma şansını artırır.

17 Ekim

Duyularla Keşif Oyunu

Her kutunun bir tarafında, çocuğun elinin uzanabileceği kadar büyük bir delik açmak için maket bıçağını kullanın. Kutulardan birini tüylerle, diğerini taşlarla, üçüncüsünü toprakla dolu plastik bir torbayla, dördüncüsünü ise aynalarla doldurun. Tüm kutuları kapaklarıyla kapatın.

25 Temmuz

Çamur Banyosu

Her şey homojen, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar suyu ve toprağı karıştırmak için küreği kullanın. Çocukları heyecanlandırmak için sizi hazırlanırken izleyebilirler.
Çocukları şu sözlerle aktiviteye davet edin: “Sıçra, sıçra, sıçra. Çamurun içine gireceğiz.”

25 Haziran

Çiçek Mandala

Bu aktivite açık havada, örneğin okulunuzun oyun alanında gerçekleştirmek en iyisidir. Her çocuğa, daha önce çocuğun adıyla etiketlediğiniz bir çiçek altlığı dağıtarak başlayın. Çocuklardan saksı altlıklarını nemli toprakla doldurmalarını ve düzeltmelerini isteyin. Mandalaları oluşturmak için aşağıdaki adımları çocuklara iletin:

19 Nisan

Kirli su arıtma sistemi

Arıtma sistemi, boş bir bardağın üzerine yerleştirilir.Çocuklar, kirli suyu yavaş yavaş arıtma sisteminin üzerinden dökerler.
Arıtma sistemi ne kadar dikkatli yapılmışsa, su o kadar temiz olur.
Bu basit yöntemle, çocuklar arıtma sisteminin nasıl çalıştığını öğrenirler.

16 Nisan

Ormanın Katmanlarında Bitki Türleri

Ormanı çok katlı açıklama, insanların ormanı anlamaları için geliştirdikleri bir teoridir. örneğin çalıların, otların veya yosunların asla ağaç tepesine kadar çıkamadıkları doğrulanmıştır. Ormanların yapısını daha iyi anlamak için model bir kavramdır. Tabii ki sincaba atamak mümkün değil, örneğin tüm katlara geçebildiği için. Bu belirsiz ilişkiler ve sınırlar da ele alınmalıdır.

07 Nisan

Lale İlkbahar İçin İnteraktif Bir Şiir

Uzun çok uzun zamandır Toprak altında soğan uyur.
Çocuklar sınıfın çeşitli köşelerine dağılırlar ve çömelip büzülerek uyurlar.
Aniden güneşin ışınlarını hisseder!
Uyanmalıyım! Zamanı geldi der!
Bir çocuk başında sarı şifon bezle çocuklar arasında bir başka lale soğanı olan çocuğa hafifçe çarpar.

05 Nisan

Küçük Kahramanlar için Tere

Yumurta kartonundan bir yumurta yuvası kesilir. Bu tavuğun gövdesini oluşturur. Tavuğun gagası ve tarağı renkli kâğıttan kesilir ve yapıştırılır. Gözler boyanır.
Yumurta kabuğuna bir yüz çizilir. Son olarak toprak ilave edilir ve tere tohumları ekilir ve sulanır.

06 Mart

Bir taneden iki tane yap

Çiçekten bir dal makasla kesilip bir bardağa konulur, kök saldıktan sonra içinde toprak ve gübre olan saksıya yerleştirilir. İlk hafta çocuklar bir büyük ya da öğretmen denetiminde bitkiyi sulaması önem arz eder, bu arada bir sulama planı yapılırsa çocuklar çiçeği sulamayı unutmaz.
Tavsiye: Bu bitki özellikle ilkbahar ve yaz aylarında çoğalmaya daha elverişli.

02 Mart

Buğday Ekimi

Çocuklarla birlikte bahçeye gidin. Çocuklar sizin bir miktar bahçeyi/çimeni kazmanızı izlesin. Sonra tüm çocuklar tırmıkla toprağı daha da gevşetmenize ve büyük toprak kümelerini ince, küçük topaklar haline getirmenize yardım etsinler.