Her çocuğa 5’er adet fındık verin. Fındıkları verirken hep birlikte 1’den 5’e kadar yüksek sesle sayın ve çocukların da saymanızı tekrar etmesini isteyin. Çocuklara oyun alanında fındıklarını saklamalarını söyleyin. Saklama yerlerini seçerken çocuklarla birlikte kısa bir beyin fırtınası yapabilirsiniz:
Çocuklara “neden sert beyaz kireç?” sorulur ve “salyangoz kabuğu” konusuna girilir. Boş salyangoz kabukları incelenir ve sert bir “kıvrımlı tünelden” – “çok uzun bir salyangoz evi” – oluştuğunu görürler. Çocuklar salyangoz evini inşa etmek için taş veya kirece ihtiyacı olduğunu anlarlar!
Kireç tozu biraz su ve unla karıştırılır – salyangoz yemeği hazırlanır!
Salyangoz yulaf lapasını koklar tabağa sürünerek beyaz kütleyi yemeye başlar.
Her şey kuruduktan sonra, karton kutuyu çocuklara verin. Çocuklar serbest oyun sırasında spiralin görüntüsüne bakarak veya parmaklarıyla spirali takip ederek şekli öğrenebilir. Bu, çocukların zihninde spiral formunun daha kolay yer etmesine yardımcı olur.
Her kutunun bir tarafında, çocuğun elinin uzanabileceği kadar büyük bir delik açmak için maket bıçağını kullanın. Kutulardan birini tüylerle, diğerini taşlarla, üçüncüsünü toprakla dolu plastik bir torbayla, dördüncüsünü ise aynalarla doldurun. Tüm kutuları kapaklarıyla kapatın.
Çocuklarla birlikte taşları koyduğunuz sepet tepsi vs. etrafında toplanın.
Çocuklar taşları çıkarabilirler. Birlikte üzerlerinde ne olduğunu adlandırın, örneğin
Aşağıdaki gibi:
Kaç tane nokta var? Bir nokta. Parmağınızla üzerinde tek nokta olan taşı
Gösterin.
Çocuklara taşları tanıtın ve her bir taşın farklı bir özellik taşıdığını açıklayın. Taşları gözlemlerine ve dokunmalarına izin verin. Her çocuk bir taş seçebilir veya çeşitli taşlarla deneyimleyebilir.
Çocuklarla birlikte taşları yerleştirdiğiniz sepet ya da tepsinin etrafında toplanın. Çocuklar, sepetten taşları çıkarabilirler.
İlk olarak, taşların üzerindeki noktaları adlandırın. Örneğin:
“Kaç tane nokta var? Bir nokta.” Parmağınızla üzerinde tek nokta olan taşı gösterin ve ardından yanına “1” rakamını yazın.
Bir kâğıt üzerinde “1” rakamını oluşturacak şekilde Lego parçalarını yerleştirin. İki sarı Lego taşını dikey olarak üst üste yerleştirin. İki turuncu Lego taşını üstteki sarı taşların sol kenarına yerleştirin.”1″ sayısı tamamlanmış olacak. Bu Lego parçalarının yerlerini belirlemek için kâğıda ana hatlarını çizin. Keçeli kalemlerle bu ana hatları, ilgili renklere boyayın
Çocukları daire şeklinde sandalyelere oturtun. Elinizde bir taşla dairenin ortasında durun aşağıdaki soruları sorun
“Sizce dilek taşını kim bulacak?”
“Hangi dilekleri gerçekleştirmek istersiniz ve neden?”
Ve oyunun kurallarını açıklayın.
Her çocuk kendi dileğini düşünmelidir. Bu bir parmak oyunu, bir şarkı, bir hareket veya başka bir şey olabilir.
Çocuklara korku yiyenleri tanıyıp tanımadıklarını sorun. Onlara korku yiyenlerin, insanların aksine korkuları sevdiğini ve yemekten hoşlandığını anlatın.
Korku yiyenlerin farklı şekil ve boyutlarda olabileceğini, bazılarını cebinizde taşıyabileceğinizi, bazılarının ise yatağın üzerine asılabilecek kadar büyük olabileceğini açıklayın.