Öğretmen bir elmayı keserek içindeki çekirdekleri gösterir. Çocuklara çekirdeğin içinde yeni bir bitkinin büyüyebileceğini anlatır.
Çocuklar portakal veya kiraz çekirdeğini toprağa eker ve çimlenme sürecini gözlemlerler.
Öğretmen bir elmayı keserek içindeki çekirdekleri gösterir. Çocuklara çekirdeğin içinde yeni bir bitkinin büyüyebileceğini anlatır.
Çocuklar portakal veya kiraz çekirdeğini toprağa eker ve çimlenme sürecini gözlemlerler.
Yemek masası hazırlamak, küçük çocuklar için eğlenceli bir etkinlik olabilir. Masayı kurarken, renkli tabaklar ve bardaklar kullanmak, çocukların ilgisini çekebilir. Çocuklar için sağlıklı ve kolay yenilebilir yemekler hazırlamak önemlidir, örneğin sebze çubukları ya da meyve dilimleri.
Öğretmen ayakta durarak oyunu şu cümleyle başlatır: “Meyve tabağı devrildi! Tüm armutlar yere yuvarlandı!”
Öğretmen “armut” dediğinde, armut grubundaki çocuklar yerlerinden kalkar ve daire içinde yer değiştirerek başka bir minder veya sandalyeye otururlar.
Bu sırada öğretmen de boş bir yer kapmaya çalışır. Boş yer bulamayan çocuk, bir sonraki turu başlatan kişi olur. Daha fazla meyve grubu eklenebilir:
Her çocuğa birer boş tabak verin. Yiyecek görsellerini masaya karışık şekilde dağıtın. “Bu tabaklara sağlıklı yiyecekler koymamız gerekiyor. Ama bazı yiyecekler var ki sadece arada sırada yenebilir. Hangilerinin tabağa uygun olduğunu bulabilir misin
Çocuklar, karton tabakların her iki yarısındaki kartonun içinden iğneyle birer delik açarlar. Her deliğin kenardan yaklaşık 3 mm uzakta olması gerekmektedir.
Çocuklar, salyangoz kabuğuna dikkatlice bir delik açarlar. Salyangozun sağında ve solunda eşit miktarda ip kalacak şekilde ipi bu delikten geçirirler.
Her çocuğa tabağında kırmızı ve sarı boyadan yan yana birer damla verin. Bu ne renk? Burası ne renk? Şu damla hangi renk? Diyerek çocuklara renkleri tanıtın.
Çocukların, fırça ile iki rengi karıştırmalarını isteyin. “Şimdi bu iki rengi karıştırıyoruz. Ne rengi ortaya çıkaracağız?” diye sorun.
Çocukları masanın etrafında toplayın. Masanın ortasına tepsiyle yiyecekleri koyun ve çocuklara bu yiyeceklerin isimlerini bilip bilmediklerini sorun.
Her çocuk, kendi tabağından istediği yiyeceği deneyebilir.
Her kutunun bir tarafında, çocuğun elinin uzanabileceği kadar büyük bir delik açmak için maket bıçağını kullanın. Kutulardan birini tüylerle, diğerini taşlarla, üçüncüsünü toprakla dolu plastik bir torbayla, dördüncüsünü ise aynalarla doldurun. Tüm kutuları kapaklarıyla kapatın.
Çocuklardan ellerini yıkamalarını ve yanınıza gelmelerini isteyin. Getirdikleri yiyecekleri küçük lokmalar halinde kesmelerini isteyin. Lokmaları” tüm tepsilere birlikte dağıtın. Ortaya renkli ve iştah açıcı bir yemek çıkacaktır. Her çocuk, kendi beğenisine göre bir şeyler bulabilir.
Boya kuruduktan sonra, çocuklar tabağın kenarını sarı boyalı iç kısma kadar kesebilirler. Çiçek efekti oluşturmak için yaprakları dönüşümlü olarak öne ve arkaya doğru bükerler.
Yeşil kartonu yapışkan bantla duvara yapıştırın.