Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
28 Kasım

Vücut Sesleri

Bu eğlenceli ve duyusal aktivite, çocukların bedenlerini daha bilinçli bir şekilde keşfetmelerini sağlarken, aynı zamanda duyusal algı ve konsantrasyon becerilerini geliştirmeye odaklanır. Çocuklar, grup etkileşimleri aracılığıyla yaratıcılıklarını ve sosyal becerilerini de pekiştirir.

14 Kasım

Ben Küçük Salyangozum

Bu parmak oyunu ile çocukların duyusal algı ve konsantrasyon yeteneklerini destekleyin. Çocuklar hareketlerinizi gözlemleyip taklit etmeye çalışarak hem ince motor becerilerini geliştirir hem de konsantrasyon sürelerini artırır.

18 Ekim

Yağmurun Dansı

Birinci Dize: “Yağmur, yağmur, ne güzel düşer”

Çocuklar parmaklarını yukarıdan aşağıya doğru hareket ettirerek damlaların düşüşünü simgeler.

İkinci Dize: “Damla, damla, toprağı sever”

Çocuklar yere doğru eğilirken elleriyle yere dokunarak sanki toprağı okşuyormuş gibi hareket eder.

Üçüncü Dize: “Bulutlar dans eder gökyüzünde”

Kollarını yanlara açarak daireler çizerken yavaşça dönerek bulutların hareketini canlandırırlar.

30 Eylül

Sayma Taşları

Çocuklarla birlikte taşları koyduğunuz sepet tepsi vs. etrafında toplanın.
Çocuklar taşları çıkarabilirler. Birlikte üzerlerinde ne olduğunu adlandırın, örneğin
Aşağıdaki gibi:
Kaç tane nokta var? Bir nokta. Parmağınızla üzerinde tek nokta olan taşı
Gösterin.

25 Eylül

Sakinlik Şarkısı

Ritüelin Başlatılması:

Çocukların dikkatini çekmek ve sessiz bir ortam yaratmak için ritüel kâsesini kullanın.

Oda içinde bir hareketlilik yaşanabilir: toplar uçuyor, bir su bardağı devriliyor, iki çocuk dinlenme minderinde zıplıyor olabilir. Bu durumları düzeltmek ve huzur sağlamak için kâse ritüelini uygulayın.

19 Ağustos

Taşlarla Eğlenceli Sayılar

Çocuklarla birlikte taşları yerleştirdiğiniz sepet ya da tepsinin etrafında toplanın. Çocuklar, sepetten taşları çıkarabilirler.
İlk olarak, taşların üzerindeki noktaları adlandırın. Örneğin:
“Kaç tane nokta var? Bir nokta.” Parmağınızla üzerinde tek nokta olan taşı gösterin ve ardından yanına “1” rakamını yazın.

06 Mayıs

Ahtapotumuz

Çocuklarla birlikte duvar kâğıdının etrafında toplanın. Ortada, yaklaşık 20 cm çapında bir daire çizin. Çocuklar birlikte daireyi siyah parmak boyasıyla renklendirirler. Çocukların seçtiği ortak bir renkte, 2 gözü boyarlar.
Sonra her çocuk en sevdiği rengi seçer ve dirseğin kıvrımından bileğe kadar ön kolunu boyar.

30 Nisan

Parmak Oyunu “Deniz”

Çocuklarla bir daire içinde durun. Çocukların sizi net bir şekilde görebildiğinden emin olun. Ardından aşağıdaki metni söyleyin ve uygun hareketleri yapın.

28 Nisan

Parmak Oyunu Uzaklarda, Derinlerde ve Geniş̧ Denizde

Uzaklarda, derinlerde, uçsuz bucaksız denizde” bu parmak oyunu küçük bir yengeç hakkındadır. Küçük yengeç çok üzgündü çünkü denizde onun gibi bir hayvan bulamamıştı. Balıklara, yılanlara ve midyelere kendisi gibi olup olmadıklarını sorar. Çocuklar metni birçok kez tekrar ederek oyuna hızlı bir şekilde katılabilirler. Bundan kaynaklanan hızlı başarı duygusu çok motive edicidir. Çocuklar parmak oyunlarıyla konuya yaratıcı bir yaklaşım bulurlar.

15 Nisan

Ormanda Matematik

Çocukların fikirlerini alın ve farklı seçenekleri deneyin. Bir ölçme seçeneği şu olabilir: çocuklar ağaç gövdesinin hizasında arka arkaya uzanarak sıralanırlar. Bir yetişkin onlara katılırsa kaç çocuk gerektiği denenir. Çocuklarla sayılar, oranlar hakkında sohbet edin ve diğer ölçüm yöntemlerini deneyin.