Beyaz pamuk parçalarını alıp kahverengi kumaşın üzerine serpiştirin ve “Peki, kışın kar yağarsa ne olur? Tavşan artık çok belirgin oluyor!” diyerek çocukların dikkatini çekin. Beyaz kumaşı kahverengi kumaşın üzerine örtün ve tavşanı beyaz kumaşın üzerine koyarak, “Artık kahverengi kürküyle karın üzerinde fark edilmesi çok kolay!” deyin. Çocuklara, “Ama bu tavşanın çok özel bir yeteneği var! Kış geldiğinde kürkünün rengini değiştiriyor ve beyaz bir mont giyiyor.
Çocukları bir çember halinde oturtun ve kısa bir hikâye anlatın:
“Bir kış günü çok kar yağmış, her yer bembeyaz olmuş. Biz de kızaklarımızla karda kaymaya gidiyoruz! Hadi başlayalım!” Çocuklar battaniyenin üzerine oturabilir veya yatarak pozisyon alabilir.
Kardan adam nasıl yapılır?” ya da “Pamuk topuyla kardan adamın gözlerini, burnunu nasıl yapabiliriz?” gibi yönlendirme yapabilirsiniz. Şarkı devam ederken çocuklar pamuk toplarını eğlenceli bir şekilde vücutlarında hareket ettirir, istedikleri gibi pamukla hayal ettikleri kardan adam figürlerini oluşturabilirler.
Aynı nesne tekrar kartonun üzerine yerleştirilip, üst üste 1. ve 2. daire şeklinde çizilir. Bu şekilde, yaklaşık 8-10 üst üste binmiş daire oluşana kadar devam edilir. Daireler birbirine daha kavisli şekilde eklenince dış şekil bir bulut gibi görünmeye başlar. Çocuklar, bulutların dış kenarını dikkatlice keserler.
Çocuklar, fırçayı boyaya batırır ve bu boyayı çam kozalağının üzerine sürerler.
Henüz ıslak olan boyaya pamuk yapıştırarak kar efekti oluşturabilirsiniz.
Boya kuruduktan sonra, çam kozalağının altına sıcak tutkal ile yapıştırabilirsiniz. Çocuklarla yeterli güvenli mesafeyi koruduğunuzdan emin olun.
Yaklaşık üç ila dört kovan için belirli bir koku seçilir. Arı muhafızları daha sonra dağılırlar. Arılar gözlerini kapatır ve bir pamuğa ya da avuç içine bir koku damlatılır. Sonra hangi kovana ait olduklarını bulmak için kovandan kovana uçarlar.
Kitaptaki karakterden kısaca bahsedin ve ilgili duygusal anlardan söz edin. Örneğin, “Elif’in hikâyesinden hangi kısmı hatırlıyorsunuz? Siz de Elif gibi üzüldüğünüz bir zaman oldu mu?”
Çocuklara üzüntü duygusunu tanımlamaları ve bu duyguyla nasıl başa çıktıklarını paylaşmaları için teşvik edin. “Üzgün olduğunuzda neler yaparsınız? Neler sizi mutlu eder?” gibi sorular yöneltin.
Çocuklara malzemeleri gösterin ve onları bir kurbağa yapmaya davet edin.
Çocuklar tabağı ortadan katlar ve katlanan yere iyice bastırırlar.
Tabağın iç kısmını kırmızı (ağız) ve tabağın dış kısmını yeşil (gövde) yapın.
Yardımınızla, çocuklar tabağın kapalı katlanır tarafının ortasında küçük bir delik açarlar. Üstüne, kıvrılan birleştiği yerin içinden deliğe dikkatlice
Arıtma sistemi, boş bir bardağın üzerine yerleştirilir.Çocuklar, kirli suyu yavaş yavaş arıtma sisteminin üzerinden dökerler.
Arıtma sistemi ne kadar dikkatli yapılmışsa, su o kadar temiz olur.
Bu basit yöntemle, çocuklar arıtma sisteminin nasıl çalıştığını öğrenirler.
Siyah kağıttan bir şapka yapılır ve kardan adamın başına yapıştırılır. Renkli kağıtlardan göz, burun ve düğmeleri kesilir ve kardan adam takılır. Beyaz kağıt zımbalanır. Zımbalanan beyaz kağıt taneleri karı temsil eder. Bunlar gökyüzüne yapıştırılır.