Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
25 Aralık

Kendi Mendil Kutumuzu Tasarlıyoruz!

Çocuklarla küçük bir çalışma alanında toplanın. Malzemeleri tanıtın ve kutunun nasıl süslenebileceğini açıklayın. Çocukların hayal güçlerini kullanarak ayakkabı kutusunu diledikleri gibi süslemelerine rehberlik edin. Gerekirse fikir vererek onları cesaretlendirin.

27 Kasım

Doktor Oyunu

Çocuklarla yerde bir daire oluşturup oturun.

Onlara “Hiç doktora gittiniz mi?” veya “Doktor sizinle orada neler yaptı?” gibi sorular sorun.

Çocukların deneyimlerini dinleyerek, doktor ziyareti hakkında kısa bir sohbet yapın.

Doktor Köşesi Kurulumu:

Çocukları, sizinle birlikte bir doktor köşesi kurmaya davet edin.

25 Kasım

Elma İle Sayı Sayma

Sayma tekerlemesi birçok şekilde kullanabilirsiniz: ör. oyun öncesi bir seçim süreci olarak, hangi çocuğun okuyacağı kitabı, şarkıyı vb. seçebileceğine veya sadece zaman geçirmek için bir seçim süreci olarak. Çocuklara birkaç kez söyleyerek sayma tekerlemesini tanıtın.

20 Kasım

Sincap Kutusu

Çocuklara tek tek ya da ikili gruplar halinde kutuyu inceleme ve resim kartlarını eşleştirme şansı verin. Çocuklar bu sırada öğrendikleri kelimeleri tekrar ederek bilgilerini pekiştirir.
Kutunun içine başka eklemeler yapılabileceğini belirtin. Örneğin, çocuklar sincapların başka neler yiyebileceğini ya da neler yapabileceğini tartışabilir ve yeni kartlar hazırlayabilirler.

20 Kasım

Sincap Hafızası Oyunu

Çocuklar çiftler hâlinde kutunun etrafında toplanır. Kutudan lamine edilmiş görseller çıkarılır ve yere yerleştirilir. Çocuklar tüm görsellere dikkatlice bakar ve farklı sincap türlerini gözlemler. Çocuklarla sincapların farklı vücut özellikleri, kürk renkleri ve yaşam alanları hakkında konuşun. Daha sonra kartlar karıştırılır ve resimli tarafı aşağıya gelecek şekilde yere serilir.

20 Kasım

Sincaplarla Sonbahar Hazırlığı

Sincabın yiyecekleri ayırmak için yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyin. Çocuklarla farklı sonbahar meyveleri hakkında konuşun. Çocuklar yiyecekleri kutulara eşleştirmeye başlar. Çocuklar tepsiden tek tek yiyecekleri seçer ve doğru kutulara yerleştirir.

20 Kasım

Sincap Hafızası

Çocuklar kutunun etrafında çiftler halinde toplanır. Kutudan kartları çıkarın, yere koyun ve kartlara birlikte bakın. Çocuklarla sincapların nasıl göründüğünü ve vücut özelliklerini tartışın. Kartlar karıştırılır ve görsel tarafları aşağıya gelecek şekilde yere serilir. Çocuklar sırayla iki kart açarlar. Eğer açtıkları kartlar bir çift ise, bu kartları alıp tekrar oynayabilirler.

18 Ekim

Turuncu Oda Köşesi

Çocuklarla birlikte sınıfta bulunan tüm turuncu nesneleri bir araya getirin. Turuncu oyuncaklar, kitaplar, yumuşak dokular ve farklı malzemelerden yapılmış nesneler seçin. Bu adım, çocukların belirli bir renge dikkat etmelerini sağlayarak odaklanma ve farkındalıklarını geliştirir.
Nesneleri toplarken çocuklarla renkler hakkında konuşun: “Bu nesne hangi renk?”, “Başka nerelerde turuncu renk gördünüz?” gibi sorular sorarak onların dikkatlerini renge yönlendirin.

11 Ağustos

Korkularla Başa Çıkmanın Sanatsal Yolu

Sonra çocuklara korku yiyenler hakkında bilgi verin. Onların küçük ve büyük korkuları sevdiklerini ve bunları yemeyi sevdiklerini anlatın.
Çocukların mevcut malzemeleri kullanarak kendi korku yiyenlerini yaratmalarına olanak tanıyın. İşte bazı öneriler:

29 Temmuz

Uzay Macerası Doğal Materyallerle Kodlama

Geniş bir tepsi veya kutu içinde uzay temalı bir sahne hazırlayın. Bu sahne, çocukların çeşitli görevleri gerçekleştirecekleri bir ortam olarak kullanılacaktır. Tepsinin zeminine kum veya çakıl taşları serin. Bu malzemeler, farklı gezegen yüzeylerini ve asteroid alanlarını temsil edecektir.
Odun parçaları, karton kutularla, gezegenler veya uzay istasyonları yapın. Çocukların bu nesneleri süslemesi için renkli kâğıt veya karton kullanabilirsiniz.