Aynı nesne tekrar kartonun üzerine yerleştirilip, üst üste 1. ve 2. daire şeklinde çizilir. Bu şekilde, yaklaşık 8-10 üst üste binmiş daire oluşana kadar devam edilir. Daireler birbirine daha kavisli şekilde eklenince dış şekil bir bulut gibi görünmeye başlar. Çocuklar, bulutların dış kenarını dikkatlice keserler.
Çocuklar, öğretmenleriyle birlikte bir doğa yürüyüşüne çıkarak kestane ağacından yapraklar toplar. (Eğer yürüyüş mümkün değilse, öğretmen önceden yaprakları temin edebilir.)
Kreşte her çocuk, kestane yaprağını masanın üstüne yaprak sapı çocuğun önünde olacak şekilde yerleştirir. Yaprak sapı, figürün gövdesinin alt kısmını temsil edecek.
Çocuklar, karton tabakların her iki yarısındaki kartonun içinden iğneyle birer delik açarlar. Her deliğin kenardan yaklaşık 3 mm uzakta olması gerekmektedir.
Çocuklar, salyangoz kabuğuna dikkatlice bir delik açarlar. Salyangozun sağında ve solunda eşit miktarda ip kalacak şekilde ipi bu delikten geçirirler.
Çocuklarla düzenli olarak salıncağa gidin. Özellikle sınıfınızda varsa salıncağınız, titreşimler sayesinde çocukların denge duygularını geliştirir.
Çocukları jimnastik odasına götürüp, onları tekerlekli bir tahta üzerinde ileri geri itin. Bu hareket, özellikle dönme hareketleri ile dengeyi güçlendirir.
Doğadan topladığımız malzemelerle nasıl sanat eserleri oluşturabiliriz?
Her çocuk, bir strafor topu alır ve küçük yosun parçalarını topun etrafına sarar.
Yeşil bağlama teliyle yosunu topun etrafında sabitlemelerine yardımcı olun.
Çocuklar, strafor topunda beyaz bir nokta kalmayana kadar yosunla kaplama
yapar
Süt kartonlarını iyice yıkayın ve kurumaya bırakın. Parmak boyalarıyla süt kartonlarını çocukların istediği renkte boyamasını sağlayın
Çocuklar cam şişeleri bir masanın üzerine arka arkaya koyarlar. Bir huni veya küçük bir sulama kabı yardımıyla çocuklar şişeleri farklı yüksekliklerde suyla doldururlar. Çocuklar şişelere dışarıdan kaşıkla vururlar. Her şişe, dolum seviyesine bağlı olarak farklı bir ses çıkarır. Çocuklar şişeleri dolum farkına göre sıralayabilir ve masanın üzerinde yeni bir sıraya göre düzenleyebilirler.
Mobil Kalbi diğer tarafa çevirin ve çok çeşitli renklerde 6-8 boncuğu yüne geçirin. İpliği karşı dalgalı tarafa yapıştırın, kalbi tekrar çevirin ve ipliği tekrar yapışkan bir şeritle düz tarafa sabitleyin. Tüm iplik bitene kadar bu işleme devam edin.
Çocuklar her zaman 6 yün ipliği sayar, bunlar da 3 ipliğe bölünür ve birbirleriyle iç içe geçer. Örgünün sonunda çocuklar, ipliklerin tekrar bükülmemesi için etrafına bir parça ip bağlarlar. Aynısı diğer yün iplikler için de geçerlidir. Bu sayede ahtapot başının altında 6 adet ahtapot kolu oluşturulur.
Bandın bir ucunu bir elinizin parmaklarıyla tutun. Şeridi aynı kolunuzdaki dirseğe ulaşana kadar açın. Uzunluğu bir düğüm veya bir bant parçası ile işaretleyin. Kurdeleyi ayak boyunca, topuktan ayak parmağının ucuna kadar uzatın (son deneyde olduğu gibi)