Çocuklar, fırçayı boyaya batırır ve bu boyayı çam kozalağının üzerine sürerler.
Henüz ıslak olan boyaya pamuk yapıştırarak kar efekti oluşturabilirsiniz.
Boya kuruduktan sonra, çam kozalağının altına sıcak tutkal ile yapıştırabilirsiniz. Çocuklarla yeterli güvenli mesafeyi koruduğunuzdan emin olun.
İlk adım, tuvalet kâğıdı rulolarını süslemektir. Her çocuk bir rulo alır ve üzerine tutkalla boyama yapar. Sonra, renkli ambalaj kâğıtları ile diledikleri gibi süsleme yaparlar. Yırtık parçalar veya kesilmiş üçgenler gibi farklı şekiller de kullanabilirler.
Çocuklar, fırçalarını suya batırarak kahverengi sulu boyayı alırlar. Kahverengi boyayı, sincapların üzerine sürerek boyama işlemi başlar. Çocuklar, mavi sulu boya ile arka planı boyarlar. Bu işlemde çocuklar, boyaların nasıl karıştığını gözlemleyerek renkleri öğrenirler. Suluboya kuruduktan sonra, çocuklar tutkalı kâğıdın istedikleri yerlerine sürerler.
Çocuklar çiftler halinde bir araya gelir ve her çift bir yağmur sesi yapar. Çocuklar karton rulonun üzerine yaklaşık 1 cm mesafe arayla keçeli kalemle nokta çizer. Rulo ne kadar kalınsa, o kadar çok nokta yapmaları gerekir. Çocuklar işaretlenen noktalara çekiç kullanarak çivi çakar. Çiviler çakıldıktan sonra kutunun içine bir miktar kuru bakliyat (pirinç, mercimek veya bezelye) koyarlar.
Her çocuğa tabağında kırmızı ve sarı boyadan yan yana birer damla verin. Bu ne renk? Burası ne renk? Şu damla hangi renk? Diyerek çocuklara renkleri tanıtın.
Çocukların, fırça ile iki rengi karıştırmalarını isteyin. “Şimdi bu iki rengi karıştırıyoruz. Ne rengi ortaya çıkaracağız?” diye sorun.
Karton üzerine yaklaşık 16 cm uzunluğunda bir işaretçi çizin ve kesin. İşaretçiyi boncuk ve tel kullanarak dairenin merkezine takın. Boncuğu telin üzerine geçirin ve ikiye katlayın. Telin iki ucunu işaretçiden ve dairenin merkezinden geçirin. Telin uçlarını ayırarak işaretçiyi döndürülür hale getirin.
Planınızı en az bir hafta önceden ebeveynlere açıklayın. Ebeveynlerden çocuklarının tercih ettiği fotoğrafları getirmelerini isteyin. Gazeteleri çocuklar için bir masaya yayın.
Üzerine tüm gerekli malzemeleri (A4 kâğıtları, tutkal, fırçalar, fotoğraflar, renkli kalemler) yerleştirin.
Aynayı güvenli bir şekilde duvara yaslayarak yerleştirin. Ayna devrilmemesi için bir meslektaşınızın aynayı tutması gerekebilir. Eğer duvara yapışık güvenli bir ayna varsa, daha iyi olur.
Çocuklar fotoğraflarının arkasına tutkal sürerler DIN A4 kâğıdının üzerine diledikleri yerlere yapıştırırlar.
Çocuklar, fotoğraf kolajlarını renkli kalemlerle süsleyebilirler. Bu aşamada, renk seçimi ve desen yapma konularında özgürdürler.
Çocukları ek materyalden bir çiçek fotoğrafının etrafında daire şeklinde toplayın. Birlikte orada görülen çiçeklerin renklerini ve şekillerini anlatın.
Çocuklara şöyle açıklayın: “Artık her biriniz fotoğraftaki gibi bir çiçek çizebilirsiniz.”