Çorap elle şekillendirilerek üst kısımda daha küçük bir kafa oluşturulur. İplikle kafa ve gövde birbirinden ayrılır. Çocuklar, bir kumaş parçasını kardan adamın boynuna eşarp gibi bağlar. Çorabın kesilmiş ayak kısmı ters çevrilip, kardan adamın başına şapka olarak yerleştirilir. Boncuklar veya keçeli kalemle göz ve burun yapılır. Düğmeler tutkalla gövdeye yapıştırılır.
Siyah kartondan iki küçük daire kesin ve bunları göz olarak kullanmak için hazırlayın. Ayrıca bir küçük üçgen keserek kutup ayısının burnunu oluşturun.
Beyaz kartondan iki küçük yuvarlak kesin. Bunlar kulaklar olacak. Kulakların ortasına yapıştırmak için açık mavi karton biraz daha küçük iki daire hazırlayın ve kulakların içine yapıştırın.
Çocuklar önce beyaz kartonun üzerine tutkalı elleriyle veya bir fırça yardımıyla yayarlar. Daha sonra topladıkları malzemeleri karton üzerine yapıştırarak kolajlarını oluştururlar. Kolaj sırasında malzemeler hakkında çocuklarla konuşarak onları tanımalarını ve yeni kelimeler öğrenmelerini sağlayın.
Bir yarım daireyi alın, işaret yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Yapıştırıcı çubuğunu kullanarak işaretin altına dikey bir yapıştırma çizgisi çizin. Diğer yarım daireyi üstüne yerleştirip iyice bastırın. Tüm yarım daireleri sırasıyla birbirine yapıştırarak devam edin.
“Siyah ve beyaz renkleri nasıl birbirine uyumlu hale getirdiğimiz gibi, sağlıklı yiyecekleri de bir araya getirerek vücudumuza iyi bakabiliriz. Mesela beyaz süt ve siyah zeytin bir arada çok iyi olur!”
“Siyah ve beyaz gibi zıt renkler gibi, sağlıklı yiyecekler de dengeli bir şekilde yenmeli.”
Beyaz hamuru çocukla birlikte yumuşayana kadar yoğurun. Bu hamuru mantarların alt kısımlarını doldurmak için kullanın. Kırmızı hamuru yumuşayana kadar yoğurun ve mantar kafalarını doldurmak için kullanın. Çocukla birlikte küçük hamur topları yuvarlayın. Her mantarın üzerinde yazan sayıya karşılık gelen miktarda top yapıp mantar kafasına yerleştirin.
Çocuklara “neden sert beyaz kireç?” sorulur ve “salyangoz kabuğu” konusuna girilir. Boş salyangoz kabukları incelenir ve sert bir “kıvrımlı tünelden” – “çok uzun bir salyangoz evi” – oluştuğunu görürler. Çocuklar salyangoz evini inşa etmek için taş veya kirece ihtiyacı olduğunu anlarlar!
Kireç tozu biraz su ve unla karıştırılır – salyangoz yemeği hazırlanır!
Salyangoz yulaf lapasını koklar tabağa sürünerek beyaz kütleyi yemeye başlar.
Sonbahar geldi, çiftçiler hasada başlıyor. Birçok sonbahar meyvesi hasat ediliyor. Elmalar ağaçlardan toplanıyor. Armutlar da sepetlere konuyor. Mısır, kıyıcı tarlada ilerliyor ve mısırları hasat ediyor. Üzümler asmalardan toplanıyor. Cevizler ‘tak tak tak’ sesiyle yere düşüyor.”
Her çocuğa boş bir mutfak rulosu verilir. Kırmızı ve beyaz parmak boyası (fırça veya ellerle) ile boyanır. Üst halka, kulenin parlayan yerini temsil
ettiği için sarıya boyanır. Daha sonraki halka da kırmızı sonra beyaz İstenirse, kuleye ayrıca kapı ve pencereler de yapılabilir.
Çocuklarla dışarı çıkın. Her çocuk önüne, yere beyaz bir kâğıt koyar. Sulu boyalar
yanına konulur. Her çocuk bir fırça alır ve onu istenilen sulu boyaya batırır. Daha
sonra fırçanın sapını dişlerinin arasına alır, kâğıdın önünde diz çöker ve resim
yapmaya başlar.