Çocuklar önce beyaz kartonun üzerine tutkalı elleriyle veya bir fırça yardımıyla yayarlar. Daha sonra topladıkları malzemeleri karton üzerine yapıştırarak kolajlarını oluştururlar. Kolaj sırasında malzemeler hakkında çocuklarla konuşarak onları tanımalarını ve yeni kelimeler öğrenmelerini sağlayın.
İlk adım, tuvalet kâğıdı rulolarını süslemektir. Her çocuk bir rulo alır ve üzerine tutkalla boyama yapar. Sonra, renkli ambalaj kâğıtları ile diledikleri gibi süsleme yaparlar. Yırtık parçalar veya kesilmiş üçgenler gibi farklı şekiller de kullanabilirler.
Çocuklar çiftler halinde bir araya gelir ve her çift bir yağmur sesi yapar. Çocuklar karton rulonun üzerine yaklaşık 1 cm mesafe arayla keçeli kalemle nokta çizer. Rulo ne kadar kalınsa, o kadar çok nokta yapmaları gerekir. Çocuklar işaretlenen noktalara çekiç kullanarak çivi çakar. Çiviler çakıldıktan sonra kutunun içine bir miktar kuru bakliyat (pirinç, mercimek veya bezelye) koyarlar.
2 ila 4 adet hafif plastik kâseyi masanın kenarına yapışkan bantla yapıştırın. Kâseler, masanın kenarına paralel olarak asılır ve yaprak kap görevi görür. Bir veya daha fazla çocuk masanın diğer tarafında oturur. Masanın üzerine birkaç yaprak serilir.
Çocuklara gri kartonları ve yapıştırıcıyı dağıtın. Kartonlarını yapıştırıcıyla kaplayarak bir zemin oluşturmalarını isteyin. Bu, yapıştırıcının sürülmesi sırasında onların el-göz koordinasyonunu geliştirir. Çocuklar, pamuk pedleri kartonlarına yapıştırarak bulut şekli oluşturur. Pamuk pedleri yapıştırırken, bulutun ne kadar yumuşak olduğunu konuşabilir ve doğal bulutlarla ilişki kurabilirler
Çocuklar bayrakların renklerini ve desenlerini gözlemleyerek dikkatlerini yoğunlaştırırlar. Farklı ülkelerin bayraklarını tanıyarak dünya hakkında bilgi sahibi olurlar. Harita üzerinde ülkeleri tanıyarak coğrafya bilgilerini geliştirirler. Çocuklar aktivite boyunca birlikte çalışarak ve konuşarak sosyal becerilerini geliştirirler.
Çocukların her biri 2 aynayı alır ve ayna tarafı aşağı bakacak şekilde tam olarak yan yana yerleştirir. Yapışkan bant ile çocuklar arkadan 2 aynayı birbirine sabitler.
Aynaları ters çevirdikleri anda, ayna yüzeylerini istedikleri gibi daha yakın veya daha uzak tutabilirler. Ayna yüzeyindeki görüntü değişir.
ilk olarak, siz ve çocuklar ölçü kabında yer alan gıda boyası ile suyu maviye boyayın. Birkaç damla bulaşık deterjanı veya sıvı sabun ekleyin. Sonra çocuk kilitli poşete birkaç malzemeyle (deniz kabuğu, balık, biraz kum) doldurur ve siz de poşeti mavi suyla doldurursunuz. Kilitli torbayı kapatın.
Çocuklar bazı kâğıtlardan istedikleri gibi ince şeritler kesebilirler. Bunlar deniz yosununu temsil eder. Su olarak ince krapon kâğıdı şeritleri de iyi sonuç verir. İpliğe tutturulmuş hayvanları bant ile Camın üst, iç kenarına tutturun. Aynı şekilde mavi krep kâğıt şeritler de kavanoza sabitlenir. Deniz yosunu ve midye kapağın iç kısmına yapıştırıcı ile veya bant ile yapıştırılır. Cam kavanoz kapağı kapatılır ve baş aşağı, yani kapak aşağı yerleştirilir. Balıklar suda yüzüyormuş gibi görünür.
Biraz beceri ve çok sayıda çivi ile çocuklar, daha sonra lastiklerin sarıldığı kalpler oluşturabilir. Çocuklar bu kalbi Anneler veya Babalar Günü için ebeveynlerine verebilirler. Çocuklar ince motor becerilerini ve el-göz koordinasyonlarını geliştirirler.