Çocuklara iki benzer ama küçük farklar içeren bahçe resimleri verilir. “İki resime dikkatlice bak, farklı olan şeyleri bulabilir misin?” diyerek yönlendirme yapılır. Çocukların bulduğu farklılıkları göstermesi ve isimlendirmesi istenir. Grup içinde oynanıyorsa her çocuk sırayla bir farkı söyleyebilir.
Çocuklara, tırtıl gibi hareket etmek için gözlerini kapatacaklarını ve çevrelerinde bir tırtıl gibi sürünerek keşif yapacaklarını açıklayın. Her çocuğun sırasıyla göz bandı takarak tırtıl rolünü üstleneceğini ve diğerlerinin bu süreçte yönlendirme yapmalarını anlatın.
Her çocuğun birkaç doğal nesne toplamasını isteyin. Bu nesneler yapraklar, taşlar, dallar, kozalaklar veya çiçekler olabilir. Toplanan nesnelerin çeşitliliğine dikkat edin ve her çocuğun farklı nesneler toplamasını teşvik edin.
Çocuklarımız bahçeye çıktıklarında genellikle bir bütün içindeki ince detaylara dikkat etmezler. Bu aktivitenin amacı, çocukların detayları fark etmelerini sağlamaktır. Aktivite sırasında öğretmen, çocuklara gözlem yapmaları için bolca zaman tanımalıdır.
Önceden, kabukları bahçede saklayın. Çocuklardan sahilde olduklarını hayal etmelerini isteyin. Örneğin, Antalya’da bir sahilde. Bahçe çitimizin arkasında deniz başlıyor. Bahçe denize sıfır bir plaja sahiptir. Şimdi orada kabuk aramak için birlikte gezmeye çıkıyoruz.
Şimdi tuzlu hamuru pürüzsüz bir kütleye dönüşecek şekilde yoğurun. Hamurun kolayca şekillendirilebilmesi için yeterince su eklemelisiniz. Dinozorları biraz yağlayın ve ardından tuzlu hamurdan yaptığınız yumurtanın içine bir dinozor yerleştirin.