Ücretsiz 2 Haftalık Program ve 10 Aktivitelik Deneme Paketi için Hemen Tıkla!
25 Aralık

Doğadaki Değişiklikler

Çocuklara sorun: Sizin için ne değişti? Birkaç hafta önce yaz/sonbaharda olduğu gibi sabah kalkmakla aynı mı?

Çocuklarla birlikte çalışın:

Ağaçlar yapraklarını kaybeder ve çok çıplak görünürler.

Sabah uyandığınızda hala karanlıktır.

25 Aralık

Bardakta Kış Kar, Ağaçlar ve Işık

Son olarak, çocuk çay ışığını cam bardağın altına yerleştirir ve kapağını sizin yardımınızla vidalar. Bu, bardağın içindeki kış manzarasına ışık ekler.

Kış temalı manzara hazır! Çocuklar, yapıtlarını gözlemleyebilir ve ışığın nasıl parladığını görebilirler.

26 Kasım

Portakal suyun uzun yolu

Portakallar sepette – ama fabrikaya, meyve suyunun yapılacağı yere nasıl giderler?” 

Portakalların kutulara yerleştirildiği ve kamyon, tren veya gemilerle taşındığı açıklanır.
**Oyun:** Çocuklar, topladıkları “portakalları” (ör. oyuncak portakallar) bir oyuncak kamyona yükler ve onları sınıfta başka bir noktadaki “fabrika istasyonu”na götürürler.
Öğretmen, “şoför” rolünü oynayarak yolculuğun ne kadar süreceğini ve portakalların serin bir ortamda saklanması gerektiğini açıklar.

18 Ekim

Sonbahar Yapraklarının Sırrı

Çocuklarla birlikte dışarı çıkarak farklı renklerde yapraklar toplayın. Her çocuk kendi yapraklarını seçesin.
Okula döndüğünüzde, çocuklara yaprakları ellerine alıp yakından bakmalarını ve dokunmalarını isteyin. Yaprakların rengi, şekli ve dokusu hakkında konuşun.
Topladığınız yaprakları sıcak ve kuru bir yerde (pencere kenarı gibi) koyun. Her gün çocuklarla yaprakların değişimini gözlemleyin.

18 Ekim

Sonbahar Dansı

Çocuklarla birlikte açık havaya, bahçeye çıkın. Tefle rastgele bir ritim çalın. Çocuklar ritme göre bahçede dans ederek dolaşsınlar.
Dans sırasında ritmi durdurup mevsimle ilgili bir kelime söyleyin, örneğin “sonbahar”. Eğer bu kelimeyi söylerseniz, çocuklar yerinde dans etmeye devam eder.

11 Eylül

Ağaç İzleri

Çocukları farklı ağaçların olduğu bir alana götürün. Her biri seçtikleri bir ağacın yanına giderek ağacın kabuğunu inceleyebilir. Çocuklara ağaç kabuğunun desenine yakından bakmalarını ve parmaklarıyla dokunarak hissetmelerini isteyin. Kabuğun pürüzlü, çatlaklı, yumuşak ya da sert olup olmadığını gözlemlemelerini teşvik edin. Bu esnada çocuklara sorular sorarak onları düşünmeye sevk edebilirsiniz:

08 Eylül

Ailemi Keşfediyorum Soy Ağacı Etkinliği

Çocuklara “Ailenizde kimler var?” ve “Aileni tanıtmak için ne diyebilirsin?” gibi sorular sorarak ailenin genel yapısını anlamalarına yardımcı olun.
Ayrıca, “Ailenle ilgili en sevdiğin anı nedir?” gibi sorularla çocukların ailenin önemli anlarını paylaşmalarını teşvik edin.

25 Temmuz

Okula Gitme Hediyesi Olarak Ağaç Fidanları

Başlangıçta büyümek için yeterli alan olması için fideler küçük bir saksıya dikilir. Bu, çocukların fideleri uygun bir yere dikene kadar onlara bakmalarını sağlar.
Çocuklar, okul arkadaşları için saksıları renklendirebilirler.
Her çocuk, bir okul arkadaşı için bir saksı boyar. Belirli bir arkadaş için bir saksı tasarlamak isteyip istemeyeceklerine çocuklarla birlikte karar verin. Bu, önemli ilişkilerin pekişmesine yardımcı olabilir.

01 Temmuz

İnsanlar ormana neden ihtiyaç duyarlar?

Proje bir hikâye ile başlar. Sincap ve ormanının diğer hayvanları ormanlarının kesileceğinden korkuyorlar.  Ancak Ormanın sadece hayvanlar için önemli olmadığından eminler. Bunun için insanların neden ormana ihtiyaç duyabileceklerinin araştırılmasında küçük orman dedektiflerine ihtiyaç duyarlar.

01 Temmuz

Göletteki Kurbağaları Ziyaret Ediyoruz

ncesinde yerde bulunan nesneler, çocukların takılarak düşmesi tehlikesine karşı ortadan kaldırılır ve oda hazırlanır. Odanın bir köşesine göl olarak mavi bir bez yerleştirilir. Ancak herkesin “gölün” etrafında durması için yeterli alan olmalıdır.

Renkli bant ile gölün bir tarafına, bir “ağaç gövdesi” yapıştırılır.